Supa crema de dovleac cu lapte de cocos

supa crema de dovleac

Versatilul dovleac, aici in rol principal intr-o supa foarte aromata


In weekend sau la inceput de saptamana ma gandesc la un meniu pentru intreaga saptamana si fac cumparaturile in concordanta. Am observat ca este mult mai eficient si econom in acelasi timp. Insa daca iei un dovleac mai mare decat trebuie – ca in acest caz – iti cam dai planul peste cap :) Astfel ca saptamana care tocmai se incheie a fost dedicata dovleacului.

Cum am avut si o cutie de lapte de cocos de la reteta de supa tailandeza, reteta aceasta a fost cel mai potrivit mod de a consuma dovleacul. Si, ca la majoritatea retetelor cu lapte de cocos, consistenta face ca sa fie potrivite si ca sos pentru orez sau legume la un fel principal.

Ingrediente
1 lingura de ulei de masline
o jumatate de ceapa taiata felii subtiri
1 lingura usturoi tocat (2-3 catei)
1 lingura de ghimbir proaspat taiat marunt
2 cesti de apa
1 cutie de lapte de cocos (cele mai multe au 250 ml)
1 lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper
3 maini de dovleac proaspat taiat cubulete
1 lingura de suc de lamaie proaspat
Ardei iute – optional
Frunze de coriandru – optional

Supa crema de dovleac cu lapte de cocos

Intr-o jumatate de ora ai o supa crema de dovleac cu lapte de cocos superba

Soteaza intr-o cratita ceapa in ulei de masline pentru cateva minute si adauga usturoiul si ghimbirul. Mai lasa-le 1 minut. Pune apa, laptele de cocos, sarea, piperul si adauga la final dovleacul. Cand incep sa fiarba, acopera cratita si redu putin intensitatea aragazului si lasa-le sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana dovleacul este fiert (15 minute).

Dupa ce au fiert, lasa amestecul sa se raceasca putin si muta-l intr-un blender si amesteca pana e fin si omogen. Amesteca sucul de lamaie. Imediat poate fi servita crema intr-un bol cu putin coriandru si ardei iuti taiati fin.
Mi-a placut mai mult a doua zi, reincalzita :)

Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>