Supa chinezeasca cu legume si taitei

supa-chinezeasca-legume-taitei

Mirodenii de baza

Sunt intr-o etapa in care trebuie sa exersez cat mai mult, sa invat tehnicile de baza si sa imi imbunatatesc abilitatile prin bucatarie. Intr-una dintre cartile din care mai incerc una-alta, la modalitatile de tocare a frunzelor si taiere a legumelor, am gasit ca exercitiu o reteta de supa chinezeasca si am zis ca trebuie sa incerc!

Ingrediente pentru 4 portii

  • 1,2 litri de supa de legume sau de pui
  • 1 catel de usturoi zdrobit usor cu lama unui cutit
  • 2,5 cm de radacina de ghimbir curatat si taiat betisoare
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de otet de cidru
  • 85 gr shiitake sau ciuperci proaspete, fara tulpini, feliate subtire
  • 2 cepe verzi mari, taiate fin pe diagonala
  • 45 gr de vermicelli sau alt fel de taitei subtiri
  • 170 gr de frunze chinezesti, tocate
  • cateva frunze de coriandru, tocate

Pentru ca in mod normal e greu cu ingredientele, cele de mai sus – mai putin aceke ierburi chinezesti – le-am gasit pe toate la Carrefour si Metro. Si otet de cidru si frunze de coriandru proaspete, shiitake, tot :)

Supa de legume am facut-o proaspata din coaja de lamaie, cimbru, foi de dafin, putina telina radacina si doua ultpini, 1 morcov, o ceapa, un praz, toate puse la fiert in aprox 1.2 litri de apa – cat aveam nevoie mai sus. Dupa ce au fiert 30 minute, am strecurat-o si am continuat cu supa chinezeasca.

Supa de legume de baza

Supa de legume de baza

Am pus supa de legume inapoi intr-o oala in care am pus usturoiul si ghimbirul impreuna cu sosul de soia si otetul. Cand fierb, se acopera si se lasa la foc mic 10 minute. Se scoate catelul de usturoi si se adauga ciupercile si ceapa verde feliate. Se fierb la foc mic timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga taitetii si frunzele chinezesti. Aici am facut-o putin altfel pentru ca nu am gasit acele frunze chinezesti si am pus putin condiment 7 seasons. Am lasat la fiert inca 3-4 minute si pe urma am pus si frunzele de coriandru. Inca un minut sa lege aromele si gata :) A fost printre cele mai bune supe mancate vreodata; frunzele de coriandru sunt absolut fabuloase si minunate!

supa-chinezeasca-legume-taitei

Cum am facut una dintre cele mai bune supe mancate vreodata de cineva care nu a fost in Asia si nici nu e masterchef in bucataria asiatica :)

Am gasit:
– shiitake proaspete la Carrefour
– otet de cidru la Carreour
– frunze de coriandru proaspat la Metro
– ghimbir la Carrefour

Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>