Spaghetti cu sos de lamaie

Spaghetti cu lamaie

Spaghetti cu lamaie


Prima data am mancat paste cu sos de lamaie la restaurantul Fellini din Sibiu, cred ca in 2010. Era ceva exotic fata de retetele clasice cu care te pofteau mai toate restaurantele italiene.

Recent in timp ce citeam cateva tehnici ale lui Mario Batali, am descoperit din nou reteta. Doar faptul ca nu aveam lamaile la indemana m-a oprit din prepararea ei. A doua zi s-a lasat cu cina de sarbatoare :)

Ingrediente pentru 6 portii
4 lamai galbene
Sare
6 linguri de ulei de masline
4 linguri unt nesarat
1 pachet de spaghetti de dimensiune medie
o jumatate de ceasca de Parmezan proaspat ras, plus cateva varfuri de deget pentru servire

Se rade coaja si se stoarce sucul de la 2 lamai. Folosind un cutit ascutit, taie capetele laimlor ramase astfel incat sa se vada miezul. Curata si lateralele de coaja pana la pulpa. Tinand in pozitie verticala lamaia, peste un bol, cu un cutit foarte ascutit taie pulpa dintre membranele albe.

Fierbe pastele al dente in apa cu sare. Intre timp, intr-o tigaie mai mare combina coaja si sucul lamailor, uleiul de masline si untul, amestecand foc mediu-mic pana cand se topeste unt. Ia vasul de pe foc.

Cand pastele sunt gata, scurge-le pastrand o cana din apa fiarta. Adauga pastele si un sfert din apa foarta in tigaia cu amestecul de unt cu suc de lamaie si amesteca bine. Adauga pulpa de lamaie si parmezanul impreuna cu inca putina apa fiarta astfel incat sa se formeze un sos. Cam asta e. In farfurie am presarat extra parmezan si niste coaja de lime, pentru culoare :)

Spaghetti cu lamaie

Usor de pregatit si foarte bune.

Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>