Sos mexican cu naut

Sos mexican cu naut

Pentru mic dejun sau aperitiv fara carne

Obisnuita cu nautul in retete orientale, am fost placut surprinsa sa gasesc sosul acesta mexican la exercitiile pentru leguminoase. Acum, dupa ce l-am gustat, cred ca o sa inlocuiasca hummusul pentru o perioada.

Ingrediente

  • 400 gr de naut, umflat peste noapte, fiert si scurs
  • 4 linguri de branza proaspata
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi, tocati marunt
  • optional, 1 lingura de tequila
  • 4-5 linguri de ardei iuti verzi, fara seminte, tocati (proaspeti sau conservati)
  • sare
  • 25 gr de samburi de pin
  • tortilla sau fulgi de porumb pentru servit
  • Sos mexican de naut

    Rapid cu un blender, in cateva minute gata pasta

    Nautul, branza, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, se amestea cu blenderul pana iese o pasta. Se amesteca cu ardeii – in cazul meu am pus chilli pentru ca nu am avut la indemana ardei. Se lasa la rece cel putin o ora. Cand esti gata sa mananci, pui si semintele de pin putin prajite. Superb :)

    Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>