Soda bread – Paine cu bicarbonat de sodiu si iaurt

Soda Bread - Paine cu bicarbonat si iaurt

Fara timp de dospire, deci destul de rapid de copt

Prima paine. Dupa ce mama mi-a explicat foarte multe minute la telefon cum face painea, am decis sa o iau pe cont propriu si sa caut o reteta care sa nu ma tina treaza toata noaptea. Am gasit-o: Soda bread. Bonus: fara dospire, cu iaurt si gata intr-o ora.

Ingrediente

  • unt nesarat pentru tava
  • 500g de faina integrala
  • 1 lingurita jumate de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita jumate de sare
  • 500ml de iaurt
  • Preincalzesti cuptorul la 200 de grade sau cat iti permite :) Cerne faina cu bicarbonatul si sarea intr-un vas si amesteca-le bine. Fa o gaura in mijloc si toarna iaurtul. Cu mainile amesteca pana se formeaza un aluat usor si putin lipicios (m-am folosit de putina apa pentru a nu se lua pe degete). Daca e prea uscat mai pune iaurt insa nu il framanta/amesteca prea mult. Daii o forma rotunda si pune aluatul in tava. Turteste usor forma si cu un cutit ascutit fa o cruce de un centimetru in adancime deasupra.

    Pune la cuptor si coace painea 35-40 de minute pana se rumeneste. Cand e gata, las-o sa se raceasca usor. Ea se serveste calda. Mie insa nu mi-a placut foarte mult. Poate de la gustul de bicxarbonat, nu mi-am dat seama, insa m-am decis sa repet reteta, poate ceva nu am facut eu bine. Daca nici a doua oara nu o sa imi placa, asta e, mergem mai departe :)

    Soda bread

    Frumoasa de altfel :)

    Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>