Simfonie cu dovleac la cuptor

Dovleac la cuptor

Oare ce NU am pus in tava

Imi aduc aminte vag de dovleac. Asta pentru ca au trecut multi ani de cand imi facea bunica. Ai mei nu prea s-au omorat cu el si de aici si lipsa mea de interes. Pana de curand :)

In afara de supa crema de dovleac nici pe la restaurante nu prea se inghesuie dovleacul. Nu imi dau seama de ce pentru ca am descoperit ca e si foarte versatil, iar in sezon nu e nici scump.
Si daca mai e un lucru care imi place iarna este sa gatesc la cuptor. Toata caldura pe care o emana imi aduce aminte de ler si de soba bunicilor si cred ca de aici o senzatie foarte faina de confort.

Pentru ce a ramas din dovleac am adunat ce a mai ramas dintre legume si nu am putut sa nu adaug si niste struguri. Practic simfonia s-a construit singura cu ardei, ceapa verde, brocoli, ciuperci si niste usturoi. Toate adunate intr-o tava, stropite cu ulei de masline, sare, piper si niste cimbru proaspat, date la cuptor pana se rumenesc usor. Sunt in etapa in care ma joc cu aciditatea si aromele, asa ca am adaugat si niste felii de lamaie, cateva boabe de struguri si caju. Pe principiul, cat de rau poate fi? Si n-a fost rau deloc, s-au imbinat chiar foarte bine.

Dovleac cu legume la cuptor

Nimic complicat

Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>