Placintele cu branza brie si merisoare

Placintele cu brie si merisoare

Decadenta la ceas de seara


Daca s-ar pune problema sa aleg un lucru pe care sa il mananc tot restul vietii, ar fi simplu. As alege branza. Vine in atat de multe texturi, arome, grade de aciditate incat niciodata nu e la fel :)

Pentru placintele brie este de preferat pentru ca nu isi pierde foarte mult structura, incalzita fiind, spre deosebire de camembert si alte sortimente care devin foarte cremoase.

Reteta placintele cu brie

Doua-trei miscari si gata palcinta

Placintele se pregatesc usor. Aluatul fie de placinta, fie foietaj, poate fi cumparat sau facut in casa. Eu uneori il cumpar pentru ca, mai ales cel de foietaj, stiu sigur ca va avea consistenta corecta.
Prima data se face amestecul de merisoare, seminte/nuci – eu am folosit migdale – pe care le amesteci cu 3 linguri de sirop de artar.
Daca folosesti brie de forma rotunda este mult mai usor sa o impaturesti in aluat. Eu am gasit felie si a fost putin mai complicat si aspectul nu e cel mai elegant, dar gustul conteaza, nu? :)
Pe foaia de aluat pune amestec cu sirop cat cuprinde suprafata bucatii de branza, apoi pune branza peste si deasupra mai pune amestec de sirop cat sa acoperi branza. Impacheteaza cu aluat si unge cu ou batut pachetelul cu branza inainte de a-l pune la cuptor.
Dupa 15-10 de minute scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca usor. Este un aperitiv superb si branza capata o aroma foarte placuta de la sirop si amestecul dulce.

Placintele cu brie si merisoare

Noua ne-au placut mult si reci, pastrate peste noapte

Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>