Oua Benedict fara batai de cap

Oua Benedict

Sosul Hollandaise la fel de usor de facut si el

Dupa ce le-am pregatit acasa si am descoperit si trucurile, localurile nu mai au nicio scuza sa iti serveasca autenticele ouale Benedict altfel (esuate adica :).

Trec direct la subiect. Recunosc ca cel mai teama imi era de sos, mai ales citisem despre cat de complicat e. Pana am descoperit sosul Hollandaise, cu mici posibilitati de esec, dupa metoda lui Harold McGee :) Adica pui toate ingredientele deodata.
Sos pentru 2 oua Benedict: un galbenus, sare, piper, un sfert de lingurita de suc de lamaie si 75 de grame de unt. Amesteci bine galbenusul cu sucul si condimentele si pui 75 grame de unt taiat in felii. Incepi sa amesteci si pui cratita pe foc mediu. Foarte important – sa fie mediu, daca e prea cald, se taie. Amesteci constant pentru ca untul sa se topeasca si sa se amestece cu galbenusul.

Amesteca in continuare pana are consistenta cremoasa. Se gusta si daca mai e nevoie se condimenteaza mai mult. Se ia de pe foc si se pune deoparte. Daca trebuie sa stea mai mult se lasa la cald in bain marie. La mine a stat cam 10-15 minute direct in cratita.

Sos Hollandaise

Sos Hollandaise, surprinzator de simplu

Am taiat o felie de paine rotund (am folosit forma de patiserie) si am pus deasupra o felie taiata dintr-o rotita de Camembert. Le-am lasat la cuptor pana branza s-a rumenit usor (microunde).

Ouale le-am posat folosind strecuratoarea, dupa metoda lui Justin Chapple:

si le-am pus deasupra feliei de paine cu branza. Am taiat cateva frunze de busuioc si doua rosii cherry.si le-am amestecat bine cu ulei de masline. Mi-nu-nat!

Oua Benedict

Oua Benedict cu Camembert

Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>