Inchide ochii si gusta chimenul

Supa crema de pastarnac

Sa nu fugi, inchide ochii si gusta.

Cand mi-a povestit Veronica despre felul ei de mancare preferat mi-a fost foarte greu sa ii asociez un gust. Am inceput sa imi imaginez texturi, gusturi, arome. Doar cand mi-a spus si filmul pentru acest preparat, am inteles perfect.
Daca nu ai fi vazut niciodata ceapa, cum ti-ai imagina ca arata dupa felul in care se simte gustul ei? Inchide ochii si incearca sa iti imaginezi planta de chimen.

Am fost nerabdatoare cu ambele, insa daca de obicei iei cina si apoi te pui la film, de data asta ar fi minunat daca poti face lucrurile invers. In primul rand pentru ca mancarea are alt gust dupa si, oricum e usoara, nu apar remuscari :)

The color of paradise Cum spuneam, prima data vezi filmul si redescoperi lumea prin intermediul unor personaje luminoase, cu multa pofta de viata.
Apoi, inchizi ochii si fara niciun fel de prejudecata descoperi multitudinea de arome tesute in crema de pastarnac care te invaluie asemeni unui vant de vara.

The color of paradise (1999)
Regia
Majid Majidi

Ingrediente
1 ceapa
1 telina
4-5 bucati de pastarnac
(eu am pus si un morcov, e de la mine, nu e in reteta originala)
o lingura de unt
sare, piper
chimen

Crema de pastarnac

E greu sa faci poze desupra unui recipient aburind :)

Intr-o oala pui la fiert legumele in apa. Cand sunt deja inmuiate, se strecoara pastrand o cantitate din apa in care au fiert. Se adauga unt, sare, piper si boabe de chimen si se dau prin blender. Eu am pus si apa in care au fiert pentru a transforma amestecul in supa crama. Il poti lasa si asa ca piure – este la fel de minunat.

Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>