Biscuiti cu iaurt si ierburi

Biscuiti cu salvie si iaurt

Gustare aromata


Saratele, biscuiti, pogaci, oricum le spunem, sunt niste gustari excelente. In ultimele saptamani incercand sa invat cat mai bine aluaturile si combinatiile posibile am incercat mai multe retete, unele cu branza, altele si cu ierburi, cu iaurt grecesc sau lapte batut. Biscutii astia, calzi, cu putin unt au fost cina perfecta.

Cea mai buna parte este ca sunt gata imediat si cand ai nevoie de ceva rapid – arunci ingredientele intr-un bol, amesteci sa faci un aluat si gata!

Ingrediente

  • 250 gr de faina alba
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 lingurita si un sfert de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 4 linguri de unt nes─ârat rece
  • 170 gr de iaurt
  • cateva ierburi proaspete, taiate
  • lapte rece daca e nevoie daca e aluatul cu probleme :)
  • unt si sare mare la servire
  • Cuptorul trebuie preincalzit la 230 grade. Jumatate din efort deja e facut :)

    Intr-un bol combina faina, praful de copt, sarea si piperul. Le amesteci bine – eu ulterior le si cern putin sa ma asigur ca sunt combinate perfect plus ca am observat ca aerand faina, parca si aluatul are alta consistenta, mai pufoasa. Se taie untul in bucati mai mici si se adauga la amestecul de mai sus. Dupa ce amesteci, acopera bolul si lasa-l pentru 10 minute la frigider.

    Am tocat niste salvie proaspata si am amestecat-o cu iaurtul si ulterior am incorporat-o in aluat. Amesteci pana se absoarbe toata faina. Pe un fund de lemn presarat cu faina am framantat putin pana s-au amestecat bine toate ingredientele, maxim 20 de secunde.

    Apoi am intins o foaie de 1 cm si jumatate grosime pe care am taiat-o cu niste forme mai mici, cat mai aproape posibil pentru a nu irosi aluatul. Bucatile rezultate le-am mutat intr-o tava cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
    Le-am pus la cuptor si dupa 7 minute am scos tava sa o intorc, moment de care am profitat sa pun niste parmezan ras deasupra. Am pus tava inapoi pentru restul de 7 minute din timpul de coacere.

    La final, am scos tava, am lasat biscuitii pentru 5 minute sa se raceasca si apoi i-am taiat in doua si am pus unt cu sare in mijloc. Superb :)

    Biscuiti cu salvie

    Parmezanul usor copt a lasat un miros superb

    Daca vrei sa dai mai departeShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>